Aandachtspunten bonnetjes en facturen aanleveren

Als je bonnetjes en facturen gaat uploaden in Yuki is het van belang om met de volgende punten rekening te houden, zodat je het voor ons (en jezelf) zo makkelijk mogelijk maakt om de administratie bij te werken.

Upload de echte bonnetjes en facturen!

Wij kunnen namelijk niks met:

  1. Pinbonnetjes.
  2. Track en trace bonnetjes van de post.
  3. Onscherpe foto’s.
  4. Foto’s waarop een deel van de bon ontbreekt.

De administratieplicht
Als ondernemer heb je een administratieplicht, hierdoor ben je verplicht om je administratie minimaal 7 jaar te bewaren (aankopen van onroerend goed dien je minimaal 10 jaar te bewaren). Meer informatie hierover volgt nog in een aparte module.

Om btw terug te mogen vragen, is het van belang dat de btw-gegevens duidelijk op de factuur te vinden zijn. Ben je een bonnetje kwijt geraakt, dan mag je de btw niet terugvragen. Niet alle facturen bevatten altijd btw.

Tip: download de Yuki Assistant App op je mobiel. Hiermee kan je eenvoudig een goede scan maken via de app en deze komt dan ook direct in je administratie te staan.

Geen btw op de factuur?

Verschillende bedrijven zetten niet automatisch de btw op de factuur.

Externe leverancier bij Bol.com
Koop je iets op Bol.com bij een externe leverancier? Dan staat er geen btw-uitsplitsing op de factuur. Dit houdt in dat je de btw niet terug mag vragen. Zie je geen btw op de factuur vermeldt staan én heeft de verkoper jou niet een eigen factuur gestuurd? Vraag dan de factuur op bij de verkoper, zodat we de btw wel op de juiste manier kunnen verwerken.

Telefoonrekening
De meeste telefoonproviders zetten niet automatisch de btw op de factuur. Dit dien je zelf aan te zetten. In onderstaande les kan je vinden hoe dit werkt!

Ga naar de les

Orderbevestigingen en betaaloverzichten
Sommige bedrijven sturen orderbevestigingen of betaaloverzichten. Hierop staat ook niet de juiste informatie voor de btw. Deze facturen hoef je niet te uploaden in Yuki. Mocht je het voor het gemak wel bij elkaar willen houden, dan kan je dit uploaden in de gekleurde mappen op de tweede plank. Hierin kan je alles bewaren voor je eigen administratie. Wij doen daar in principe niks mee.