ABN AMRO koppelen

Met jouw ABN AMRO rekening kan je een koppeling maken met Yuki, zodat alle banktransacties automatisch in de boekhouding komen. Super handig, want zo hoef je er zelf zo min mogelijk aan te doen. Regel de koppeling voor alle bankrekeningen die je hebt, zowel spaar- als betaalrekeningen. Dit is nodig om een complete administratie te krijgen.

Om jouw ABN AMRO rekening te kunnen koppelen, moeten wij eerst deze service activeren. Als wij niet weten dat jij een rekening bij de ABN AMRO hebt, dan hebben wij deze service nog niet geactiveerd in jouw account. Geef het dan aan ons door, zodat we dit direct in orde kunnen maken. Hiervoor kan je mailen naar support@emmastaxlaw.nl en dan pakken wij het op.

Doorloop de volgende stappen om de koppeling te activeren.

Stap 1: voeg jouw ABN AMRO rekeningen toe aan je Yuki account

Tip! Controleer of in jouw domein de bankrekeningen al zijn toegevoegd. Als de rekening niet in jouw domein staat, is het niet mogelijk om de transacties op te halen.

Stap 2: geef bij de ABN AMRO door dat je de koppeling wilt maken

Tip! Controleer of in jouw domein de bankrekeningen al zijn toegevoegd. Als de rekening niet in jouw domein staat, is het niet mogelijk om de transacties op te halen.

Yuki wordt automatisch van de boekhoudkoppeling op de hoogte gebracht.

Na het aanvragen, duurt het gemiddeld twee weken voordat de koppeling door ABN AMRO geactiveerd is. Helaas kan de koppeling geen ‘oude’ transacties aanleveren. Alle banktransacties tot de datum van activering moet je dus zelf nog aanleveren.

Stap 3: lever de MT940-bestanden aan

De koppeling van de ABN AMRO gaat niet met terugwerkende kracht, hierdoor hebben wij de MT940 bestanden nodig van jouw rekeningen van de start van je boekhouding in Yuki t/m het moment van de koppeling. Dat regel je als volgt.

vZo eenvoudig is het bijwerken van uw boekhouding

  1. Log in op Internet Bankieren.
  2. Mutaties downloaden: kies in het menu ‘tools’ voor ‘mutaties’.
  3. Selecteer de rekening(en) waarvan je de mutaties nodig hebt. Het is het makkelijkste als je dit per rekening doet en zorg ervoor dat je één rekening selecteert per keer.
  4. Kies de periode. Kies ‘van … tot …’. Bij ‘van’ vul je de eerste dag in waarvan je de mutaties wilt hebben en bij ‘tot’ de laatste datum. Let op: de bestanden zijn tot maximaal 18 maanden terug te downloaden.
  5. Kies het formaat. Er zijn meerdere formatten waaruit je kan kiezen, het is van belang dat je voor een MT940 bestand kiest, dit bestand bevat namelijk de meeste informatie.
  6. Importeer de bestanden vervolgens in Yuki, zodat wij er vervolgens mee aan de slag kunnen.