Belastingprognose maken

“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.” Een hele oude quote uit een campagne van de overheid over de financiële onafhankelijkheid van vrouwen. En in de quote kunnen wij ons helemaal vinden. Daarom gaan we het in deze les hebben over de prognose voor de inkomstenbelasting.

Via onderstaande knoppen kan je namelijk heel eenvoudig berekenen hoeveel belasting jij verschuldigd zal zijn over jouw winst en hoeveel je hiervan dient te reserveren van je omzet. Op die manier is het geen verrassing hoeveel jij dient af te dragen en kan je er alvast rekening mee houden.

Er zit verschil tussen de berekening van een fulltime ondernemer en een parttime ondernemer. In dit geval bedoelen wij met fulltime ondernemer iemand die enkel inkomsten heeft uit zijn/haar onderneming en een parttime ondernemer heeft naast de winst uit zijn/haar onderneming ook nog een baan in loondienst of een uitkering.

Er zal nog een uitgebreide video met informatie komen over hoe deze tools op de juiste manier gebruikt kunnen worden. Tot die tijd kan je hier zelf mee aan de slag en bij vragen kan je altijd een mailtje of WhatsAppje sturen, zodat wij je verder kunnen helpen met het invullen van de tool.