Suppletie-aangifte indienen en betalen

Het kan zijn dat je een suppletie-aangifte van ons hebt gekregen. In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over de btw-suppletie, zodat je weet waarom jij deze aangifte van ons hebt gehad en je weet wat je kan verwachten.

Wat is een suppletie-aangifte?

Een suppletie-aangifte is een btw-aangifte waarin we een fout van een eerdere periode herstellen. Vaak is het mogelijk om dit in de eerstvolgende periode mee te nemen, maar dit is niet altijd het geval. In de volgende gevallen kan je een suppletie-aangifte verwachten:

  1. Op het moment dat de fout in de aangifte meer bedraagt dan €1.000,- zijn wij verplicht om een suppletie in te dienen en mag het niet door middel van een correctie in de eerstvolgende aangifte.
  2. Op het moment dat je een flink bedrag terugkrijgt en de btw-aangifte net is gedaan, stellen wij vaak een suppletie op. Op deze manier krijg je namelijk een stukje sneller het bedrag terug waar je recht op hebt.
  3. En tot slot sturen wij vaak een suppletie als het gaat om een wat ouder boekjaar, zodat de fout niet in verschillende jaren blijft spelen. Als de fout ziet op een boekjaar wat ligt voor vorig jaar, zal je altijd een suppletie-aangifte van ons ontvangen.

Suppletie-aangifte indienen

De suppeltie-aangifte kan je op dezelfde manier indienen als een normale btw-aangifte. Je krijgt van ons eerst een mail met daarin de concept aangifte. Vanuit die mail kom je bij de door ons opgestelde aangifte in jouw Yuki account uit. Daar kan je hem bekijken en vaak staat daar ook een opmerking bij waarom je een suppletie-aangifte hebt gehad. De aangifte kan je bekijken en vervolgens klik je op goedkeuren. De aangifte wordt dan naar de Belastingdienst verzonden.

Zodra de aangifte is verzonden naar de Belastingdienst krijg je een mail met dat de aangifte is verzonden.

Wij ontvangen ook altijd een bericht over de suppletie-aangifte van de Belastingdienst. Deze scannen wij in en sturen we vervolgens naar jou toe. Op die manier weten wij zeker dat jij altijd de betaalinformatie krijgt om de aangifte te kunnen betalen.