Yuki Assistant App

De Yuki Assistant App is een app die je kan downloaden voor op je mobiel, zodat jij eenvoudig met je mobiel inzicht hebt in de financiën van jouw bedrijf én zodat je makkelijk bonnetjes en facturen kunt uploaden die je op papier hebt gehad. Download de app via de onderstaande knoppen in de Google Play Store of de App Store..

Met de app heb je direct toegang tot verschillende punten. De toegang is afhankelijk van de licentie die je hebt, maar je kan toegang krijgen tot:

Daarnaast kan je met de app direct documenten (facturen en bonnetjes) uploaden in jouw administratie. Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel:

Inloggen op de app

Log in in je domein in Yuki. De inloggegevens die je gebruikt om via je computer in te loggen in Yuki kun je ook gebruiken om via de Yuki Assistant app in te loggen.

LET OP!

De app

In dit startscherm zie je de belangrijkste functies van je Yuki Assistant app:

LET OP!
Daarnaast kan de onderstaande notificatie in het startscherm verschijnen zodra er een btw-aangifte klaar staat om te worden verstuurd naar de Belastingdienst:

Untitled

Notificaties

Klik op een notificatie in je startscherm om deze te openen.

Klik rechtsboven op het icoontje (belletje) om alle pushmeldingen te bekijken die je in je Yuki Assistant app hebt ontvangen over een toegewezen vraag of taak.

Instellingen van Yuki Assistant app

Klik rechtsboven op het icoontje (radertje) om alle instellingen van je Yuki Assistant app te bekijken en/of te wijzigen:

Via de instellingen van je app kun je je ook afmelden.

Zoekfunctie

In de Yuki Assistant app kun je in een aantal schermen gebruik maken van de Zoekfunctie. De Zoekfunctie doorzoekt binnen een aantal categorieën in je domein naar alles wat voldoet aan de ingevoerde zoekterm(en). De categorieën waarbinnen wordt gezocht door de Zoekfunctie zijn:

Een zoekterm kan bestaan uit een (deel van een) naam, een nummer, een bedrag of een datum. Daarnaast kun je ook gericht zoeken op basis van een combinatie van verschillende zoektermen.

Na het invoeren van een (deel van een) zoekterm kun je je zoekopdracht verder specificeren door het selecteren van een administratie en/of een periode waarbinnen moet worden gezocht.

De eerstvolgende keer dat je een zoekterm invoert, zullen de meest recente zoekopdrachten worden getoond.

Naast de zoekresultaten toont Yuki ook een zogenaamde Beste match, het zoekresultaat dat volgens Yuki het beste past bij de ingevoerde zoekterm(en).

Tip
De beschikbare categorieën en de zoekresultaten zijn afhankelijk van je rol(len) in het domein. Alle data in de zoekresultaten waartoe je geen toegang hebt op basis van je rol(len) wordt niet in de zoekresultaten op je scherm weergegeven.

Grafieken van gegevens in financiële Monitor

In het startscherm kun je ook grafieken van de volgende financiële gegevens bekijken:

LET OP!
In het startscherm worden maximaal drie grafieken getoond. Bij de instellingen van de Yuki Assistant app kun je aangeven welke drie grafieken in welke volgorde getoond moeten worden.

Zodra je op één van de drie grafieken klikt, worden de gegevens, indien deze zijn gewijzigd, automatisch ververst.

Daarnaast kun je in het nu geopende scherm ook aangeven van welke administratie en van welk kalenderjaar of gebroken boekjaar de financiële gegevens moeten worden getoond.

Aandachtspunten in domein

Daarnaast zie je in het startscherm vier tegels die gegevens bevatten over verschillende aandachtspunten in je administratie:

Openstaande vragen
Hier zie je het saldo van de openstaande facturen van je klanten en leveranciers. Om het saldo van je klanten of leveranciers in meer detail te bekijken klik je op het desbetreffende saldo. In het nu geopende scherm worden de openstaande facturen standaard gegroepeerd op ouderdom. Het is ook mogelijk de openstaande facturen te groeperen op relatie.

Naar het startscherm terugkeren
Om vanuit elk scherm in je Yuki Assistant app terug te keren naar het startscherm klik je linksonder in je scherm op het icoontje (huisje).

Nieuwe bestanden uploaden
Klik op de oranje knop in het midden onderin je scherm om via je Yuki Assistant app documenten
(o.a. bonnetjes en facturen) direct aan te leveren en te laten verwerken in je administratie.

Discover
Door rechtsonder in je scherm te klikken op het icoontje (9 puntjes) kun je via de Zoekfunctie direct naar de juiste gegevens in je domein zoeken óf gegevens in je Archief, je Boekhouding, van je relaties of van je bank bekijken.