Kosten op de zaak

Als ondernemer zijn er enorm veel kosten die je op de zaak mag zetten. Alleen per bedrijf is dit wel verschillend. In onderstaand overzicht hebben wij geprobeerd een groot aantal van de kosten te verzamelen die op jouw bedrijf mogen. Dit overzicht is absoluut niet compleet, twijfel jij of bepaalde kosten op de zaak mogen? Upload ze dan gewoon in Yuki of vraag het even na via de mail.

Er zijn ook verschillende kosten die jij juist niet op de zaak mag zetten. Daaronder vallen de volgende voorbeelden:u00a0

Maar hierop zijn weer uitzonderingen.

n

Werkkleding: als jouw kleding een zichtbaar logo van jouw bedrijf bevat van minimaal 70 cm2, dan mag dit wel op de zaak. Dat geldt ook voor kleding die overduidelijk niet privu00e9 gedragen kan worden, zoals een doktersjas of schoenen met stalen neuzen of een bouwhelm. 

Vakliteratuur: op het moment dat je boeken leest in jouw vakgebied, dan mogen de boeken wel op de zaak. Zo mogen wij wel boeken over belasting op de zaak zetten, maar bijvoorbeeld geen boeken over marketing.

n

Kilometers met je privu00e9 auto: je mag de kosten van je privu00e9 auto niet op de zaak zetten, maar je mag wel een kilometervergoeding aan jezelf uitkeren. 

Zakelijke kilometers

Over de zakelijke kilometers met een privu00e9 voertuig hebben we een aparte les gemaakt.