Peppol koppeling – automatisch facturen in je administratie krijgen

Peppol-facturatie een nieuwe tool waar we je alles over willen vertellen. Peppol is volledig gratis u00e9n dit maakt het versturen en ontvangen van facturen een stuk eenvoudiger. Sterker nog: jij hoeft facturen niet eens meer in je administratie te zetten op het moment dat ze verstuurd worden middels het Peppol-netwerk.

Peppol-facturatie in een notendop

Peppol (Pan-European Public Procurement On-Line) is een internationaal beveiligd netwerk voor de uitwisseling van elektronische facturen. Via dit platform kan je eenvoudig facturen versturen en ontvangen. Je kunt het vergelijken met een emailnetwerk, maar dan efficiu00ebnter, slimmer en meer beveiligd. Via de Access Points kunnen kopers en leveranciers zich verbinden met alle gebruikers van het Peppol-netwerk.

Wat zijn de voordelen van Peppol?

Het gebruik van Peppol voor het ontvangen en versturen van e-facturen heeft de onderstaande voordelen:

  • Facturen worden sneller en veiliger verwerkt, want facturen komen automatisch in de administratie te staan.
  • Hierdoor hoef je dus geen facturen meer te uploaden in Yukiu00a0als ze via het Peppol netwerk verstuurd kunnen worden.
  • Facturen worden in UBL-formaat ontvangen waardoor ze automatisch verwerkt kunnen worden op basis van de door ons ingestelde verwerkingsregels.
  • Facturen voldoen automatisch aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan facturen (en dat gaat nu nog heel vaak fout).
  • Het is helemaal kosteloos om deel te nemen.
  • Je bent er zeker van dat de facturen bij de juiste klant worden afgeleverd. De Peppol ID is uniek voor elke gebruiker dus is er geen kans op aflevering van de facturen bij de verkeerde bedrijven.
  • Je voorkomt fraude met facturen.
  • Deelname aan het netwerk komt een stuk professioneleru00a0over.

Dit wil je toch ook?!

Toen Yuki ons vertelde over deze nieuwe tool waren wij helemaal enthousiast. Wil jij dit ook? Dat kunnen we heel eenvoudig voor je regelen middels een volmacht. Als je van ons nog geen volmacht hebt ontvangen per mail, stuur dan een mail naar support@emmastaxlaw.nl en dan sturen de meiden van support je zo snel ze kunnen een volmacht toe, zodat we dit kunnen regelen.